Harman Yayıncılık’tan eşsiz bir eser daha: “Zeytin Bahçelerinde Görülen Hastalık ve Zararlılar”

Harman Yayıncılık olarak, Bitki Koruma Ürünleri Rehberinin yanında sektörümüze yeni bir eser daha kazandırdık. Ziraat Mühendisi Aziz Özkan’ın hazırladığı, “Zeytin Bahçelerinde Görülen Hastalık ve Zararlılar” kitabı, tamamı renkli, kuşe kağıda basılı, tüm hastalık ve zararlı fotoğrafları ile mücadele yöntemlerinin ayrıntılarıyla anlatıldığı şekilde yayınevi kütüphanemizde yerini aldı.

13:47, 30 Ocak 2020 tarihinde, Arif Temiz tarafından eklendi.

Değerli Okurlarımız,

İçeriği dopdolu bir dergiyle yine karşınızdayız. Fakat yeni sayımızı hazırlarken, Elazığ ve Malatya il merkezleri ve ilçelerinde meydana gelen deprem bizleri derinden yaraladı. Türkiye, deprem sonrası tek yürek olurken, bölgeye hemen yardım eli ulaştı. Ne yazık ki, 41 yurttaşımızı depremde kaybettik. harmanTIME ailesi adına hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, eş, dost ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. İnşallah bu tür acılar bir daha yaşanmaz, hepimizin başı sağolsun…

Harman Yayıncılık olarak, Bitki Koruma Ürünleri Rehberinin yanında sektörümüze yeni bir eser daha kazandırdık. Ziraat Mühendisi Aziz Özkan’ın hazırladığı, “Zeytin Bahçelerinde Görülen Hastalık ve Zararlılar” kitabı, tamamı renkli, kuşe kağıda basılı, tüm hastalık ve zararlı fotoğrafları ile mücadele yöntemlerinin ayrıntılarıyla anlatıldığı şekilde yayınevi kütüphanemizde yerini aldı.

Dünya genelindeki zeytin yetiştiriciliğinin dağılımına bakıldığında %90’lık bir kısmının Akdeniz havzası, geriye kalan kısmının ise Latin Amerika ülkelerinde yayıldığı görülmektedir. Önemli zeytin üreticisi ülkeler arasında İspanya, Tunus, İtalya, Yunanistan, Türkiye ve Fas ilk sıralarda yer almaktadır. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) 2017 yılı verilerine göre dünyada, 10 milyon 804 bin 517 hektar alanda, 20 milyon 872 bin 788 ton zeytin üretimi gerçekleşmiştir. İspanya, 6 milyon 549 bin 499 ton ile dünya zeytin üretiminde lider durumdayken, Türkiye 2 milyon 100 bin ton ile dünya üretiminden %10 pay almaktadır. Türkiye’de üretilen dane zeytinin yaklaşık %65-70’i yağlık, %30-35’i sofralık amaçlı işlenmektedir. Genelde tüketim zeytinyağı ağırlıklı olduğu için yağlık zeytin üretimi fazla olmaktadır. Türkiye’de zeytin üretimi açısından önemli bölgeler Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgeleri; önemli iller ise Manisa, Aydın, Balıkesir, Muğla, İzmir ve Hatay’dır.

Zeytin bahçelerinde görülen hastalık ve zararlılar, önemli miktarda verim ve kalite kaybına neden olmaktadır. Bu açıdan bakıldığında yeni basılan eser, zeytin üreticileri için önemli bir kaynak niteliğindedir. Dergimiz abonelerine hediye olarak göndereceğimiz kitabın perakende satış fiyatı ise 60 TL’dir. Bu değerli eserin oluşmasında emeği geçen başta yazar Aziz Özkan olmak üzere tüm arkadaşlarıma teşekkür eder, sektörümüze hayırlı olmasını temenni ederim…

Mart sayımızda görüşmek umuduyla; hepinize bereketli işler, huzur dolu, aydınlık günler dilerim…

Yorum Yap
NE DEDİLER
Henüz yorum yapılmamıştır!