Tekfen Tarım Adana-Agripark Tesisleri Ar-Ge Merkezi Oldu

Türk tarımının geleceğine yönelik faaliyetlerin yapıldığı merkez, çağdaş tarım yöntemleriyle yaptığı çalışmaların karşılığını alarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge merkezi olarak yetkilendirildi.

23:37, 06 Ocak 2019 tarihinde, Harman Time tarafından eklendi.

Dünya’da ve Türkiye’de nüfusun artışıyla birlikte beslenme ihtiyacı da geleceğin en önemli sorunları arasında gösterilirken; özellikle mevcut türlerin korunması ve verimliliğin artırılması büyük önem taşıyor. Bu amaçlarla, Adana’da faaliyetlerini sürdüren Türkiye’nin ilk ve sayılı teknolojik tarım merkezlerinden biri olan Tekfen Tarım Adana Agripark Tesisleri, Anadolu’nun zengin biyoçeşitliliğini kaynak olarak kullanarak çiftçilere hastalıklardan ari, kaliteli tohumluk ve fidan üretiyor. Türk tarımının geleceğine yönelik faaliyetlerin yapıldığı merkez, çağdaş tarım yöntemleriyle yaptığı çalışmaların karşılığını alarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge merkezi olarak yetkilendirildi. Tekfen Tarım ilk etapta belirlenen ürünlere yönelik projeler için cihaz ve teknoloji yatırımı da dahil olmak üzere 15 milyon liralık yatırım yaptı.

Endemik ürünler yeniden doğacak

Doku kültürü yöntemiyle tohum ve fidan üretimi yapılan Agripark’ta, 25’i aşkın hastalıkla mücadele eden patates tohumluğu üzerine yapılan çalışmaların yanı sıra erik, kiraz ve muz fidanı ıslah çalışmaları, üretimi ve ihracatı yapılıyor. Özellikle endemik ürünler konusunda da özel çalışmalar yürütülen merkezde, Türkiye’ye has bir lezzeti olan Anamur muzunun tekrar sağlıklı koşullarda çoğaltılması için de projeler yürütülüyor. Tekfen Tarım, Ar-Ge Merkezi’nde; Türk halkı için temel gıda maddesi olan ve un, makarna, bisküvi, bulgur, irmik gibi ihraç kalemi sanayi ürünlerinin hammaddesi buğday için de özel çalışmalar yapılıyor. Anadolu’nun buğday anlamında başlı başına bir gen kaynağı olduğu gerçeğinden yola çıkılan çalışmalarda, Tekfen Tarım; Türkiye’ye has gen kaynaklarını kullanarak verimli ve kalite değerleri yüksek ekmeklik, makarnalık, bisküvilik buğday ıslahına da başladı. 

Yorum Yap
NE DEDİLER
Henüz yorum yapılmamıştır!